Bitcoin-analytiker förklarar varför priset samlas igen

Även om det fortfarande är nere den här veckan totalt sett, ökar Bitcoin med 6% idag.

Bitcoin är uppe idag i kölvattnet av ett dopp tidigare i veckan.
Analytiker säger att detta bara kan vara lika med kursen.
Bitcoin har en bra dag: efter lite turbulens tidigare i veckan har priserna nu stigit upp med cirka 6% under det senaste dygnet. Priset ligger på 17 684 dollar, upp från 16 800 dollar igår.

Köp Bitcoin
Bitcoin såg ut som om det var på rätt väg att bryta sin rekordhöga måndag och tisdag, men doppade på onsdagskvällen. Branschanalytiker berättade för Decrypt att prisfallet hade att göra med nervositet på marknaden.

„Höjdpunkten är en stor psykologisk barriär – att bryta den kräver verklig fart“, säger Jason Deane, en Bitcoin-analytiker på blockchain-analysföretaget Quantum Economics.

 

XRP: s pris upp 20% när hela kryptomarknaden studsar tillbaka från krasch

Priset på XRP, den tredje största kryptovalutan med ett marknadsvärde på 29,14 miljarder dollar, nådde idag 0,64 dollar, en ökning med 20,62% från gårdagens pris, enligt uppgifter från CoinMarketCap. Det’…

Det som är bra för Bitcoin tenderar att vara bra för altcoins: XRP är över $ 0,60 just nu, och Stellar spikade tidigare i veckan; det har ökat nästan 100% under de senaste sju dagarna. Den 23 november passerade XRP $ 0,50 för första gången sedan 2018.

När det gäller varför priset på Bitcoin Evolution går upp igen, berättade Eric Wall, Chief Investment Officer för kryptoinvesteringsföretaget Arcane Assets, Decrypt att det bara kan vara lika med kursen. „Det är ganska vanligt att det kämpar för att röra sig förbi ett tidigare ATH och upplever ett dopp istället“, sa han.

Wall tillskriver ökningen till „marknadspsykologi“ snarare än händelser som de senaste OKEx-uttagen, eller utgången av cirka 1,3 miljarder dollar i Bitcoin-alternativ.

„OKex-uttagen uppskattades bara från det att de stängdes av. När det gäller alternativens utgång – det är mycket ovanligt att plötsliga mekaniska effekter på marknaden har någon bestående effekt – om de strider mot det bredare sentimentet absorberas de nästan alltid av marknaden, “ han sa.

Han tillade att „eftersom de hausseartade katalysatorerna som körde oss så långt fortfarande är mycket där och i aktion är det bara en tidsfråga tills det tillfälliga försäljningstrycket avtar och vi fortsätter vår uppstigning.“

Topp 5 krypto nyheter och funktioner i din inkorg varje dag.

Få Daily Digest för det bästa av Decrypt. Nyheter, originalfunktioner och mer.

Dmitrii Ushakov, CCO för det ryska gruvtjänstföretaget BitRiver, föreslog att det kortsiktiga rallyt kan återspegla Bitcoin-acceptans på institutionell nivå och berättade för Decrypt att dagens ökning ”kan vara en del av ett högre prisrally eftersom fler institutioner inser kryptovalutor [är ] en pålitlig butik av värde och bytesmedel. ”

Analytiker har kritiserat årets tjurfång till stora investeringar från MicroStrategy, ett teknikföretag som satte 425 miljoner dollar i Bitcoin i augusti och september, och Square, betalningstjänsten från Twitters Jack Dorsey, som investerade 50 miljoner dollar i oktober. Sedan dess har priset på Bitcoin nästan fördubblats.

Den kraftiga kickstart som startades av dessa infusioner pågår fortfarande på det hela taget – Bitcoin började året på cirka 7 000 dollar, sjönk till 4 000 dollar i mars och har stigit stadigt sedan dess, med fart kraftigt under de senaste veckorna.

Om det håller, har veckans dopp potential att förbli en blip.